Kompanijske Vesti

Zašto iskusni vlasnici nekretnina upravljanje prepuštaju profesionalcima

2 min, 5s čitanja
Deli

Iako je očigledna činjenica da je upravljanje komercijalnim nekretninama mnogo više od pronalaženja zakupaca i nešto administrativnog posla, pojedini vlasnici ipak odlučuju da samostalno upravljaju svojim objektima. Drugi, iskusniji, ovakve usluge prepuštaju profesionalcima i angažuju property menadžment kompaniju. Zašto je dugoročno ovo bolji izbor? Zato što vodi do sigurnog povrata ulaganja i održivog profita za investitora, dok eksperti garantuju rezultate i brinu o svakom od mnogobrojnih aspekata upravljanja nekretninama.

 

Property menadžment je multidisciplinarna delatnost koja uključuje široki spektar usluga tokom celokupnog životnog ciklusa objekta – faze od planiranja i izgradnje, preko njegovog održavanja i svakodnevnog funkcionisanja, do periodičnih adaptacija i rekonstrukcija koje mu pomažu da održi visoku tržišnu vrednost. Bez obzira na kvadraturu, svaki objekat je veoma kompleksan za upravljanje u svakoj od ovih faza.

 

Kako je nastao property menadžment

 

U prvoj polovini 20. veka, u vreme ekonomske krize u Sjedinjenim Državama, poznate kao „Great Depression“, investicioni fondovi, finansijske institucije i banke neočekivano su se našle u posedu velikog broja stambenih i komercijalnih nekretnina, što ih je dovelo u nezavidan položaj rukovođenja i brige o nepokretnostima visokih vrednosti. Ubrzo je postalo je očigledno da su njihovo održavanje, iznajmljivanje i izmirivanje redovnih troškova, zaduženja koja traže profesionalan pristup zbog ekonomske održivosti.

 

 

Angažman property menadžment kompanije i integrisani pristup upravljanju komercijalnim objektima donosi instant rezultate i brojne benefite. Evo nekih od njih:

 

– Uvećanje vrednosti nekretnine
– Optimizacija prostora u cilju povećanja prihoda
– Ušteda dragocenog vremena investitora
– Preuzimanje kompletnog upravljanja, samim tim kompletne brige i odgovornosti za kvalitet i rezultate
– Upravljanje finansijskim i administrativnim poslovima
– Pozicioniranje i promovisanje nekretnina
– Definisanje optimalne cenovne politike
– Pronalaženje kvalitetnih zakupaca, veća popunjenost prostora, manja fluktuacija zakupaca
– Briga o naplati
– Obezbeđivanje usklađenosti sa pravnom regulativom, sprečavanje pravih problema i rešavanje eventualnih sporova
– Uštede kroz upravljanje troškovima i njihovu optimizaciju
– Najviši standard održavanja objekata, uključujući usluge čišćenja, tehničkog održavanja, recepcije, obezbeđenja, uređenja okoline objekta

 

 

Ukratko, property menadžment kompanija ne samo da dugoročno uvećava vrednost vaše investicije, već i štedi vaše vreme, omogućavajući vam da se fokusirate na dalja ulaganja znajući da se eksperti staraju o vašem portfoliju.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter da biste dobijali najnovije informacije o našim uslugama i sjajnom sadržaju iz našeg magazina

© 2024 Marera Facility Management, Sva prava zadržana | Politika privatnosti